Datum: 
zondag 1 september 2019 09:30
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Zondag 1 september - “Langs landweer en pingo” in Paasloo. 

Spinnerskaampe is een gebied met landgoedstatus in Paasloo, op de grens van Friesland en Overijssel. Die status krijgt een gebied niet zomaar. O.a. diversiteit van soorten is een belangrijke indicator. Het gebied was grotendeels agrarisch en grenst aan agrarisch gebleven gebied. Maar het herbergt ook een feeëriek gevarieerd bos, vennen, stukjes heide en een pingo ruïne, restant uit de laatste ijstijd.

De gekozen aanlooproute voor deze wandeling is in historisch opzicht interessant, want voert langs een oude, uit de 14e/15e eeuw stammende, recent weer in ere herstelde landweer. En markeert zo de grens tussen Friesland en Overijssel, waar in het verleden flink gevochten is.

Al met al een mooie wandeling in afwisselend gebied met veel natuur en historie.

Start- en eindpunt: Wandelpad vanaf de Oosterdallaan. De Oosterdallaan ligt schuin tegenover camping De Eikenhof in Paasloo, (bij bordje `VEKABO`), en het wandelpad ligt ongeveer na 25mtr. aan de rechterkant van de weg. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de berm van de Oosterdallaan bij de ingang van het wandelpad of langs de Paasloerweg aan de overzijde van De Eikenhof (Paasloerweg 12, 8378 JB Paasloo). Starttijd 9.30 u; Duur wandeling: 1 ½ uur. 

Meer informatie bij Janneke Dijs, tel. 06-11162025. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Wandelpad vanaf de Oosterdallaan. De Oosterdallaan ligt schuin tegenover camping De Eikenhof in Paasloo, (bij bordje `VEKABO`)
Contactpersoon: 
Janneke Dijs, tel. 06-11162025.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina