Datum: 
zondag 15 september 2019 09:30
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Zondag 15 september - Nazomerwandeling op de Blesdijkerheide. 

De Blesdijkerheide is een pareltje, dat ligt op de grens van Overijssel en Friesland. Deels aangelegd op voorheen agrarische grond, deels oorspronkelijk, met verrassende hoogteverschillen. Bos en hei, grenzend aan agrarisch gebied en daarmee heel gevarieerd, zowel landschappelijk als wat betreft soortenrijkdom. Er is van alles te zien aan bomen, planten, paddenstoelen, vogels en insecten; gangbare èn bijzondere! Eigenlijk mooi in elk jaargetijde, maar nu dan een september wandeling. Een maand van overgang van zomer naar herfst. Van wespenspin tot paddenstoel wellicht.

Wandel mee als u zin heeft! Op veel moois wordt u attent gemaakt. Vragen worden voor zover mogelijk beantwoord en het uitwisselen van weetjes wordt aangemoedigd. Zo valt er vast voor iedereen wel iets verrassends te beleven en waar te nemen. 

Start - en eindpunt: Kleine parkeerplaats aan de oostkant van de Friese Veldweg, 8398 ET Blesdijke; Starttijd: 9.30 u; Duur wandeling: 1 ½ uur. Meer informatie bij Janneke Dijs, tel. 06-11162025. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Kleine parkeerplaats aan de oostkant van de Friese Veldweg, 8398 ET Blesdijke;
Contactpersoon: 
Janneke Dijs, tel. 06-11162025.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina