Datum: 
zondag 23 juli 2017 09:30
Type activiteit: 
Excursie

Zondag 23 juli –Hoogzomerwandeling op de Blesdijkerheide: Van koekoeksbloem tot tijgerspin.  IVN

De Blesdijker heide: dit pareltje ligt op de grens van Overijssel en Friesland. Voor velen onbekend, zelfs voor inwoners van Blesdijke, maar meer dan de moeite waard. Deels aangelegd op voorheen agrarische grond, deels oorspronkelijk, met verrassende hoogteverschillen. Bos en hei, grenzend aan agrarisch gebied en daarmee heel gevarieerd, zowel landschappelijk als wat betreft soortenrijkdom. Er is van alles te zien aan bomen, planten, vogels en insecten; gangbare èn bijzondere.

Eigenlijk mooi in elk jaargetijde, maar nu dan een zomerwandeling. Voor jong en oud, natuurkenner of natuurgenieter met verwondering. Aan de vooravond van de zomervakantie. Misschien een ontspannen start van deze periode?

Wandel mee als u zin hebt. Op veel moois wordt u attent gemaakt. Vragen worden voor zover mogelijk beantwoord en het uitwisselen van weetjes wordt aangemoedigd.

Zo valt er vast voor iedereen wel iets verrassends te beleven en waar te nemen. Wie weet de tijgerspin…..

Janneke Dijs beantwoordt met plezier eventuele vragen. 

Tel. 06-11162025. Aanmelden is niet nodig. 

Start - en eindpunt: Kleine parkeerplaats ter hoogte van  Friese Veldweg 9, 8398 ET Blesdijke; Starttijd: 9.30 u; Duur wandeling: 1 ½ uur.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Friese Veldweg 9, 8398 ET Blesdijke
Contactpersoon: 
Janneke Dijs beantwoordt met plezier eventuele vragen. Tel. 06-11162025. Aanmelden is niet nodig.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina