dinsdag 5 maart 2019

Persbericht Datum 05-03-2019

BehangersBij

Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. Jonge kinderen en hun omgeving willen we hierbij graag betrekken en daarom organiseren we dit jaar de actie 'Scholen voor Bijen'.

Scholen voor Bijen 

In maart benaderen we alle basisscholen in Overijssel. We brengen nieuw lesmateriaal van Nederland Zoemt onder de aandacht, zenden biologisch bijenbloemzaad naar 125 basisscholen, bouwen met tien basisscholen een insectenhotel én bieden scholen de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste hebben wij jouw hulp nodig!

Word ook bijengastdocent! 

Ben jij net als wij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Je geeft lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. Woensdagmiddag 3 april en woensdagmiddag 10 april organiseren we een speciale twee uur durende training. Het eerste deel van de training gaat over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS kenniscentrum voor insecten betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod.

Meer weten?

Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente?

Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel. Tel: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

 

Deel deze pagina