Datum: 
zaterdag 27 maart 2021 10:00
Type activiteit: 
Excursie - planten

Welke planten groeien er langs de waterkant?

SpeenkruidTwee jaar geleden is de KNNV-Regio Enschede opgericht en in die tijd heeft onze focus hoofdzakelijk gelegen bij insecten. Dit, omdat onze kennis daar lag. In 2021 willen wij verder kijken dan insecten en dan zijn planten, waterkwaliteit en waterdieren een logisch vervolg hierop.

Hoe kun je wat te weten komen over de kwaliteit van de water? Een manier is om de planten te kennen die er in en vlakbij groeien. Dit willen wij gaan doen tijdens deze excursie. Wij willen langs de waterkant lopen met onze telefoon in de hand en met behulp van de app ObsIdentify (gratis te downloaden in de APP-store of de Google Play Store) minimaal 25 water- en oeverplanten gaan determineren. Voor de mensen die onbekend zijn met ObsIdentify, dit is een APP voor op jouw telefoon waarmee door middel van het nemen van een foto een voorspelling wordt gedaan over welke plant of welk dier op de foto staat. Zware boeken kun je thuislaten.

Dit willen wij in 2021 op meerdere plekken in de omgeving van Enschede doen en dit betekent dat wij meerdere excursies willen organiseren. Tijdens deze tweede plantenexcursie (de eerste was in december 2020) willen wij een bezoek gaan brengen aan het waterretentiegebied tussen Wesselerbrink en Groot Brunnink.

Waarom slechts 25?
Omdat wij hierin lerende zijn, en graag een geslaagde ervaring willen beleven. Dit is een eerste stap in het leren lezen van waterleven, dat weer verbonden is met de waterkwaliteit en dit hangt nauw samen met de planten die er groeien.

 


Startpunt: Parkeerplaats bij Kinderboerderij Wesselerbrink (Wesselerweg 15a, 7544 RP Enschede)
Wanneer: 27 maart 2021
Hoe laat: 10 00 uur
Kosten: Vrienden van DMF/RMT  gratis, niet- leden €5,-
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.
Voor meer informatie: http://www.knnv.nl/enschede
Telefoon (gedurende dag van de excursie): 06-25 43 00 75
Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.

 

fot: Speenkruid, Jan Deterd Oude Weme


 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Parkeerplaats bij Kinderboerderij Wesselerbrink
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina