Bij onze werkgroep kunt u uw kennis van de paddenstoelen opdoen en verder uitbreiden. Daarvoor organiseren we excursies/zoektochten in de gemeentes Epe en Heerde. De meeste in de maanden september en oktober, soms later afhankelijk van het seizoen.
Er zijn in de winterperiode determinatie-avonden, die aansluiten op de excursies maar ook onderwerpen los daarvan bevatten.Paddenstoel
Verder verzorgt de werkgroep een afdelingsexcursie in de herfstvakantie, via een deel van de natuurpaden in het Renderklippengebied.Het zijn altijd kleinschalige wandelingen in een rustig tempo. Geprobeerd wordt om de soorten op naam te brengen en verbanden te leggen met andere aspecten van de natuur. Voor iedereen is er dus plaats.

Werkgroep

Wilt u een keer meelopen zonder verplichtingen? U bent welkom. Onze activiteiten staan in de agenda.

Contactpersoon is Herman Snoek

Activiteiten afgelopen jaar

Het afgelopen jaar was natuurlijk enorm beïnvloed door de coronabeperkingen. We hadden een serie determinatie-avonden en microscopie-avonden gepland maar deze hebben we moeten afzeggen.
Wat wel doorging zijn de inventarisaties waarbij we ons zo goed mogelijk gehouden hebben aan de maatregelen die zijn uitgeroepen.
In oktober hebben we helaas moeten besluiten om de inventarisaties te stoppen omdat de beperkingen te streng waren om ontspannen te kunnen samenkomen.
Uiteindelijk hebben we 8 inventarisaties kunnen doen nl. in het Kloosterbos, Molecaten, Ambtsbos, Welna, Motketel, Hertenkampsweg, Majuba en paleistuin ’t Loo.

De soortenoogst was goed te noemen. We hebben regelmatig veel paddenstoelen kunnen vinden en laten registreren in de landelijke databanken.
In ons bestand hebben we 23 leden van de werkgroep, waarvan er zo’n 10 regelmatig aan de inventarisaties hebben deelgenomen. Bij het opstellen van het jaarverslag was er nog geen uitzicht op snelle verbetering van de situatie. Maar volgend jaar pakken we de draad zeker weer op.

 KelkzwammenWerkgroep

Fotos

Deel deze pagina