Er zijn tot eind februari uitsluitend zoom bijeenkomsten 

 

Nog altijd kunnen we niet samen komen of er samen op uit trekken, maar evenals vorig kwartaal we kunnen wel het surrogaat van zoom gebruiken.

De afgelopen keren werden niet erg druk bezocht, maar het waren wel geanimeerde bijeenkomsten en met zo weinig mensen kan je echt wel met elkaar praten.

Een groot voordeel van zoom is dat je allemaal naar de zelfde beelden kunt kijken; het is daarom een heel geschikt medium om foto’s en kenmerken van planten te bekijken en becommentariëren.

Voor het komende kwartaal hebben we de volgende onderwerpen bedacht;

Woensdag 13 januari: Varens. We gaan de verschillende kenmerken van varens bekijken. Wat wordt nu waarmee bedoeld etc.

Woensdag 10 februari: traditioneel gaan we in deze tijd buiten naar knoppen van bomen kijken. Nu zullen we dat met afbeeldingen van knoppen doen

Woensdag 10 maart: in voorbereiding op de tijd van de stinzeplanten gaan we naar bol- en knolgewassen kijken.

Als je belangstelling voor de plantenwerkgroep bij mij bekend is, krijg je de zoomlink toegestuurd. Sta je nog niet op- mijn maillijst en wil je toch meedoen, stuur me dan even een mailtje (anneloes59@planet.nl). Alle sessies beginnen om 14:30 uur  en zullen ongeveer anderhalf uur duren.

Heb je leuke of interessante afbeeldingen over één van deze onderwerpen, stuur ze mij dan alsjeblieft.

Tussen kerst en nieuwjaar vindt altijd de Eindejaar Plantenjacht plaats; gedurende een uur worden kijken hoeveel bloeiende planten je ziet. Uiteraard kunnen we dit niet gezamenlijk doen, maar ieder voor zich (of met een geïnteresseerde buurtgenoot) kan wel. De Plantenjacht vindt dit jaar plaats tussen 25 december en 3 januari. Voor meer informatie en hoe je je waarnemingen doorgeeft, zie www.floron.nl/plantenjacht.

Het is leuk als je je waarnemingen van de plantenjacht ook deelt met de andere mensen van de Plantenwerkgroep.

Ik ben benieuwd. En verder wens ik een ieder een heel mooi 2021.

Anneloes ter Horst

De link om deel te nemen aan onze zoom-bijeenkomsten is:

https://zoom.us/j/99763762897?pwd=OWV5Ny9iS0xHM0Fsb3ozSzhMT1JzUT09

Meeting ID: 997 6376 2897

 

Passcode: PlantKnnv

 

 

 

 

 Waarnemingen

Heb je een waarneming van een bijzondere plant of bijzondere vindplaats van een plant geef dat dan alsjeblieft door via het digitale waarnemingenformulier of per mail of telefoon aan Anneloes ter Horst met een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de vindplaats.


Vragen, ideeën of meldingen aan de plantenwerkgroep:

Anneloes ter Horst, T: (0226) 45 29 90, M: 06 176 28 020, E: anneloes59@planet.nl

 

 

Deel deze pagina