Datum: 
vrijdag 2 april 2021 14:00 tot maandag 5 april 2021 15:00
Type activiteit: 
Kamperen

Het is al weer 10 jaar geleden dat de KG in de omgeving van Winterswijk neerstreek. Tijd dus om onze kennismaking te vernieuwen. We gaan genieten van het Achterhoekse coulisselandschap, een landschap afwisselend van weilanden, bossen en houtwallen en hoeven. Het gebied bestaat uit heidevelden, doorsneden door slingerende beekjes, bossen, hoogveengebieden en geologische interessante steenlagen. Het gebied rondom Winterswijk heeft niet voor niets de status Nationaal Landschap verkregen, een landschap om trots op te zijn. Afhankelijk van het weer gaan we fietsend (en soms wandelend) natuurgebieden bezoeken, zoals het Wooldse Veen, Bekendelle, Borkense Baan, Korenburgerveen (langs Meddoveense pad). We zitten pal aan de Duitse grens en zullen die wellicht ook kruisen. In de steengroeve broedt een oehoe, waarschijnlijk niet toegankelijk, maar wellicht zien we rondom een van de vele hoeven zijn kleine broertje, het steenuiltje. Andere waargenomen soorten in het gebied zijn, nachtzwaluwen, geelgors, boomvalk, zandhagedis, hazelworm, geelsterren, orchideetjes, zonnedauw en schaafstro.


We verblijven op. Natuurkampeerterrein/landgoedcamping Lutje Kössink
Kremerweg 6, 7113 CB Winterswijk-Henxel, https://lutjekossink.com. Reserveren is in het najaar 2020 nog niet mogelijk, vanaf november kan accommodatie worden geboekt.
 Route: Via A12/A18 en de N18/N319 naar de Vredenseweg(N820) door Winterswijk richting Winterswijk-Henxel. Ga na de Ratumse Beek rechtsaf de Kremerweg op.
Openbaar Vervoer: Ga naar Station Winterswijk (fietsen zijn daar te huur) en reserveer een rit bij het lokaal vervoersysteem: https://www.zoov.nl/.
Aanmelden voor 1 februari 2020 bij Marianne. Niet leden kunnen zich aanmelden via voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Natuurkampeerterrein/landgoedcamping Lutje Kössink
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina