Datum: 
zaterdag 20 februari 2021 11:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Het natuurgebied Leersumse Veld maakt deel uit van het nationale park de Utrechtse Heuvelrug en ligt aan de oostzijde van de N226 tussen Maarsbergen en Leersum.
Het Leersumse Veld bestaat uit 3 plassen met bos en heide rondom. Het is van oorsprong een uitgestoven laagte, die gevormd is in de laatste periode van de ijstijden. Op de ondoorlatende bodem vormde zich veen, dat rond 1800 gedeeltelijk werd afgegraven. In de jaren ‘96/’97 werden de plassen uitgebaggerd en in de oostelijke plas grondwater ingelaten. Vroeger was het gebied bekend door het voorkomen van een kolonie kokmeeuwen, nu door het voorkomen van de heikikker.
Het gebied is landschappelijk zéér fraai, vogelrijk en er is een vogelkijkhut .
We wandelen ca 5 à 7km. Wellicht doen we een restaurant aan (of na afloop), maar één en ander hangt af van de weersomstandigheden. Dus neem eten/drinken mee.
Als er tijd over is nemen we nog een kijkje bij de zandafgraving Maarn.

Verzamelen om 11.00 uur in Maarn bij de supermarkt Plus. Dit is < 5min. lopen en ligt aan de overkant van het station, noordzijde. De auto kan je parkeren op het parkeerterrein van de Plus. Dan gaan we met auto’s naar het begin van de wandeling, dit is ca 10 min. rijden.
Aanmelden: bij Aletta  uiterlijk 15 februari 2021.
Niet leden kunnen zich aanmelden via voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
bij de supermarkt Plus in Maarn
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina