De Kampeergroep, kortweg KG, is een werkgroep binnen de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging – Vereniging voor Veldbiologie) om er lid van te worden moet je lid zijn van de KNNV of het IVN.
Deze werkgroep - voorzover je kamperen werken kunt noemen - biedt zijn leden in het zomerhalfjaar de mogelijkheid tot kampeerweekends voor natuurstudie in de "betere natuurgebieden" van ons land. 's Winters zijn er contactavonden en excursies.


Wij kamperen het liefst op kleine terreintjes met eenvoudige accomodatie: een 'natuurkampeerterrein’, een SVR-camping bij een boer, e.d.
Dat kamperen gebeurt met eigen tent, caravan of camper. In voor- en naseizoen hebben wij soms een vast onderkomen. Wij nemen altijd terreinen die met openbaar vervoer te bereiken zijn. Ieder zorgt in principe voor de eigen maaltijden.
Tijdens de kampjes wordt er voornamelijk gewandeld en gefietst. Voor verderaf gelegen excursiedoelen wordt de auto wel eens ingeschakeld; degenen die met openbaar vervoer gekomen zijn, rijden dan met anderen mee

Overal waar op natuurgebied wat boeiends te beleven valt: van de Wadden tot in Zeeland, van de Noordhollandse duinen tot in Zuid Limburg, in Brabant of in Twente, en alles wat daartussen ligt, komt als kampeerlocatie in aanmerking. Een goede gelegenheid dus om kennis te maken met gebieden die wat buiten je directe gezichtsveld liggen.

Artikelen over de Kampeergroep

In de Natura (het blad van de KNNV) zijn een aantal artikelen verschenen over de Kampeergroep:

    * Zestig Jaar op mars Uittreksel daarvan verschenen in Natura 2010-2/60
    * Kampeergroep vijftig jaar! door Henk Verheij. Verschenen in Natura 2000 – 5/150
    * De lange mars van de Kampeergroep door Gerrit Wildeman. Verschenen in Natura 1996-4/90

Al deze  artikelen kunt u via deze website lezen.
Uiteraard zijn de genoemde geldbedragen en contactadressen gedateerd.
Voor meer informatie neemt u contact op met de secretaris of lees onze folder.

Deel deze pagina