Het eerste verslag van een kampeervakantie 2020 staat weer op de site!
Het was weer een erg leuke en leerzame vakantie in Viroinval. Lees hier het verslag!
 
Weer kampeervakanties in 2021?   Wij zijn er klaar voor!
Kijk naar de 14 schitterende natuurgebieden, die we voor jullie hebben geselecteerd!
Net als andere jaren hebben we weer een schitterend programma opgesteld voor de kampeervakanties in 2021. Veertien gebieden waar jullie kunnen genieten van de natuur. En waar jullie een heerlijke vakantie kunnen hebben met andere natuurliefhebbers en vrienden uit het verleden.
 
Gaan ze allemaal door?
Dat kunnen we natuurlijk niet garanderen.
Het wordt waarschijnlijk ook volgend jaar niet zoals voorgaande jaren. De verwachting is dat de corona ook volgend jaar nog een behoorlijke impact zal hebben op ons doen en laten. We hebben geen idee of er nog een derde, vierde en/of vijfde golf komt.
We merkten dat ook met het opstellen van dit programma. Sommige campings zijn momenteel niet bereikbaar of niet open en het is maar de vraag hoe dat volgend jaar zal zijn. En uiteraard of we dan kunnen reizen en hoe ver de mensen van huis willen zijn voor het geval dat.
 
Hoe was het dit jaar?
In 2020 zijn de laatste vijf kampeervakanties doorgegaan. Vanaf half juli zijn we met elkaar nog naar de Elbe, Viroinval, St. Quirin en het Lauwersmeer geweest. Ook Pfunds in Oostenrijk stond op de lijst. Maar dat vonden veel mensen nog te ver en dus te onzeker, zodat daar maar een klein groepje naar toe is gegaan.
Müritz hebben we op het laatste moment moeten laten afvallen toen een aantal Nederlandse provincies voor de Duitsers tot code oranje werden benoemd. Veertien dagen quarantaine is geen goed begin van een weekje kamperen. Maar het lukte om binnen een paar dagen een vervangende vakantie bij het Lauwersmeer te regelen. En dat bleek ook erg leuk.
 
In totaal hebben meer dan 80 deelnemers nog een paar geweldige weken gehad.
 
Hoe ging het met de corona?
Mensen gingen niet mee, als ze zich niet lekker voelden. Iedereen was toch voorzichtig voor zichzelf en voor elkaar en we hielden ons aan de regels. Dus hielden we de 1,5 m afstand, droegen de mondkapjes, die toen al in Duitsland verplicht waren, gingen we met kleine groepjes op excursie, werd er niet gecarpoold en was de kring 3x zo groot als anders. Verder waren er geen activiteiten binnen, er ging dus geen convo mee.
 
Maar op die manier konden we wel voorkomen dat er mensen besmet raakten en ging iedereen met enthousiaste verhalen en een goed gevoel naar huis.
 
Inschrijven?
Schrijf je gerust in. Iedereen mag op het laatste moment nog een afweging maken en zich eventueel terugtrekken. Daar worden geen kosten voor berekend. De incasso van het inschrijfgeld vindt pas plaats als jullie mee gegaan zijn en weer thuis zijn.
 
Flexibiliteit?
Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er nog wijzigingen kunnen komen in het programma. Misschien wel vlak voor aanvang van de kampeervakantie. Maar je kunt er van op aan, dat als je mee gaat het weer net zo interessant, leerzaam en gezellig wordt als anders.
 
Heb je nog vragen?
Stel ze gerust! Al weten wij waarschijnlijk het antwoord ook niet!
Via een email: kampeervakanties@knnv.nl, of telefonisch bij Volkert Bakker (0341-424293) of bij de coördinator, die genoemd wordt bij de kampeervakantie waar je naar toe wilt.
 
 

Samen met andere KNNV’ers, IVN'ers en NHGL'ers genieten van een actieve kampeervakantie in schitterende natuurgebieden?

Ieder jaar worden er zo'n 15 kampeervakanties georganiseerd voor leden van de KNNV en IVN. Je kampeert op jezelf, maar profiteert van de gezelligheid, het enthousiasme en de kennis van de groep.

Op deze pagina’s kun je lezen hoe dat gaat.

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------

Snel naar:

Home       Waarom deelnemen?       Info voor IVN'ers       Voor het eerst?       Ook voor kinderen?    

Overzicht vakanties 2021      Beschrijvingen 2021

Folder      Voorwaarden       Verslagen      Inschrijven       Contact

Deel deze pagina