Effecten
Meer groen in de wijk draagt bij aan meer biodiversiteit, waterberging bij hoosbuien en het tegengaan van hittestress. Ongeveer 40% van het stedelijke oppervlakte is in bezit van particulieren; inwoners maken met hun tuininrichting daarom een groot verschil!

Operatie Steenbreek
Met Operatie Steenbreek enthousiasmeren we iedereen om hun tuin te vergroenen. Deelnemende gemeenten organiseren onder de campagne Operatie Steenbreek acties om samen met inwoners en bedrijven te vergroenen. Denk bijvoorbeeld aan acties als Tegel eruit, plant erin, het aanleggen van voorbeeldtuinen, promotie tijdens evenementen, maken van insectenhotels, aanleggen van geveltuinen tot aan het vergroenen van een hele straat samen met buurtbewoners. Leden van KNNV, IVN, Groei&Bloei worden daarbij vaak gevraagd om activiteiten te organiseren.
In 2019 is het aantal deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek opnieuw flink gegroeid tot ca 130. Ook provincies, waterschappen sluiten zich aan. Deze gemeenten doen mee. Is jouw gemeente nog geen lid of wil je als gemeente deelnemen? Hier staat alle informatie op een rij.

KNNV & Steenbreek
KNNV is partner van Operatie Steenbreek. Samen met andere partners ondersteunen we onze afdelingen en groene vrijwilligers om handen en voeten te geven aan lokale steenbreek campagnes.
Ga ook aan de slag met Operatie Steenbreek in jouw gemeente!

Tuinambassadeurs in uw gemeente?
KNNV Tuinambassadeurs zijn vrijwilligere adviseurs die zelf ervaring hebben met natuurlijk tuinieren en wil die kennis graag overbrengen. Tuinambassadeurs stimuleren tuinbezitters om op een natuurlijke manier te tuinieren. Zij zijn bereid om vragen van tuinbezitters te beantwoorden en werken laagdrempelig. Plezier in de tuin staat voorop.
Tuinambassadeurs geven in uw gemeente de workshop 'Een levende tuin maak je zelf'.

Binnen Operatie Steenbreek kan de KNNV een training Tuinambassadeurs verzorgen. Cartoon tuinambassadeur
Lees meer over de KNNV Tuinambassadeurs.

Meer weten?
Ook in uw gemeente kan de KNNV enthousiaste en deskundige Tuinambassadeurs opleiden. Heeft u interesse, of wilt u meer weten? Maak dan een vrijblijvende afspraak! Dan kunnen we de mogelijkheden van Tuinambassadeurs in uw gemeente bespreken.
Contactpersoon: Yvonne van Putten, bureau@knnv.nl of tel. 030 231 47 97.

Deel deze pagina