Bijen en hommelcursus - digitaal

Datum: 
25 feb 2021 - 19:30

Een cursus die wel doorgaat is de digitale hommel- en bijencursus van 25 februari. Linde Slikboer van EIS Kenniscentrum Insecten geeft deze avond een inleidende lezing over het leven en herkennen van bijen en hommels. De lezing is voor iedereen kosteloos te volgen. Nodig zijn een Zoomverbinding (korte instructie komt beschikbaar) en een PC/tablet/smartphone (met camera kan handig zijn, maar niet noodzakelijk). Graag opgeven bij Jaap van Elst, insectenwerkgroephd@gmail.com .

Excursie estafette 2019

Datum: 
31 aug 2019 - 06:00 tot 1 sep 2019 - 02:00

Verzamelen bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje.  Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert de KNNV afdeling Voorne een excursie- estafette.
Er zal u een grote verscheidenheid aan excursies in de natuur worden aangeboden.
Er is voor een ieder wat wils: vogels, vlinders, waterbeestje, planten, vleermuizen en nachtvlinders. Tussendoor is twee keer tijd gemaakt om de muisvriendelijke inloopkooitjes te controleren op muizen.

Vleermuizen rond de vesting

Datum: 
27 apr 2019 - 21:15

o.l.v. Jan-Alewijn Dijkhuizen

Start om 21.15 uur bij Fort Haerlem, Hellevoetsluis

Laat je tijdens deze wandeling verrassen over het aantal vleermuizen welke rond de vesting vliegen. Van de ervaren gidsen hoor je van alles over deze bijzondere en teruggetrokken diersoort. We kijken niet alleen maar luisteren ook met een batdetector naar de vleermuizen. 

De wandeling gaat door nat gras dus trek de juiste schoenen aan.
Deelname is gratis.

Vogelexcursie naar de Groene Jonker

Datum: 
19 mei 2019 - 07:00

Op zondag 19 mei een vogelexcursie naar de Groene Jonker onder leiding van Tom van Wanum.
Verzamelen om 7.00 uur op de parkeerplaats van McDonald Hoogvliet (Aveling/A15).

Vlakbij de Nieuwkoopse Plassen ligt de Groene Jonker; een waterrijk natuurgebied met een grote plas, ruisende rietkragen en natte graslanden. Deze afwisseling in natuur zorgt voor een bijzonder gezelschap van weide- en moerasvogels. Elk jaargetijde zijn ze in grote aantallen te bewonderen.

Vroege vogelexcursie Breede Water.

Datum: 
5 mei 2018 - 05:00

Sinds de beginjaren 90 wordt deze vroege vogelexcursie gelopen. De natuur van het Breede Water is niet uniek, maar wel zeer soortenrijk in planten, dieren en al het andere wat de natuur kan bieden.
Hans zal tijdens deze excursie vooral veel aandacht besteden aan de vogelzang. Natuurlijk doen we onze uiterste best om ook de vogels in beeld te krijgen. Vanaf de verschillende uitkijkposten hebben we zicht op diverse delen van het gebied. Voornamelijk op de plas, het Breede Water, zullen we met enkele telescopen proberen de meeste vogels zo mooi mogelijk te laten zien.

Uitgaansdag 2018

Datum: 
26 mei 2018 - 08:30

Uitgaansdag op zaterdag 26 mei 2018
Brabantse Biesbosch
 

Uitgaansdag speciaal voor leden en donateurs van IVN en KNNV Het Gooi.

Bezoek het zoet water getijdenlandschap van Nationaal Park de Brabantse Biesbosch. Beleef in het Biesbosch Museum het turbulente ontstaan van het unieke natuurgebied. Vaar in de fluisterboot door kreken waar andere rondvaartboten niet kunnen komen. Verbaas je over de oude en nieuwe moerasbossen op de Jantjesplaat.
Geniet van de vogelrijkdom.

Deel deze pagina

Abonneren op Zuid-Holland