Bruine kikkers in paring. Foto: Ina MarbusLedenmagazine Natura
Het natuurtijdschirft Natura is het ledenmagazine van de KNNV en verschijnt vier maal per jaar. Ieder nummer is rijk gevuld met nieuws en achtergronden over de natuur en veldbiologie in Nederland.

Digitale nieuwsbrief
Ongeveer 10x per jaar verstuurt de KNNV de digitale nieuwsbiref "KNNV maakt je wegwijs in de natuur!". In deze nieuwsbrief kun je alles van en over de KNNV lezen. Deze nieuwsbrief is voor iedereen die interesse heeft. U hoeft dus geen lid van de KNNV te zijn.

Schoolkranten
De KNNV geeft leuke, interessante schoolkranten voor leerlingen van de basisschool uit. Deze schoolkranten geven informatie over een bepaald thema, zoals vogels, insecten, bomen, planten, enz. De informatie wordt afgewisseld met uitdagende opdrachten en prikkelende tips, en zijn rijk geïllustreerd.

Natuurboeken
Boeken horen bij meer willen weten over de natuur. Boeken zoals veldgidsen, leuke leesboeken, boeken voor kinderen, naslagwerken, meer wetenschappelijke boeken, oude boeken, etc.

• Nieuwe natuurboeken
Bij de KNNV Uitgeverij kunt u terecht voor nieuwe boeken over de natuur. Hier vindt u praktische veldgidsen, fraaie naslagwerken, inspirerende reisgidsen voor natuurreizen, artistieke natuurimpressies, etc. Kortom, alles om de natuur te ontdekken en te beleven!

Tweedehands boeken
De KNNV heeft een groot assortiment aan goede en bruikbare tweedehands boeken. In deze boekenlijst vindt u allerhande naslagwerken, veldgidsen en meer. Ook heeft de KNNV veel tweedehands Wetenschappelijke Mededelingen.
Dit boekenbestand is ontstaan doordat KNNV leden -of hun erfgenamen- boeken gratis ter beschikking stelden aan de vereniging. De opbrengst komt geheel ten gunste van de KNNV.

Rapporten
De KNNV afdelingen publiceren jaarlijks enkele tientallen rapporten. Deze rapporten zijn het resultaat van de vele inventarisaties die worden uitgevoerd.
Het beleid van de KNNV is erop gericht om kennis en ervaring uit te wisselen tussen afdelingen. Om onze kennis te delen is het belangrijk dat zoveel mogelijk rapporten toegankelijk gemaakt worden. Het is niet onze bedoeling om de rapporten compleet op de site te zetten. Wel wordt aangegeven waar ze te verkrijgen zijn en wat het onderwerp is.

Deel deze pagina