Heb je zelf een waarneming gedaan, en kom je er niet uit wat het is, ga dan naar onze determinatielinks.

 

Wat is waarneming.nl?

Waarneming.nl is een gratis online webapplicatie voor het vastleggen en documenteren van natuurwaarnemingen. Op één centrale plaats kunnen alle waarnemingen (inclusief foto's en andere bestanden) worden vastgelegd. Hierdoor heeft iedere gebruiker zijn eigen publieke digitale archief. Op basis hiervan kan allerlei functionaliteit worden gebruikt, zoals overzichten per gebied of per jaar.
Waarneming.nl is gratis beschikbaar voor elke natuurliefhebber, van beginner tot expert. Een team van experts (allemaal vrijwilligers) waarborgt de kwaliteit van de gegevens.

Ga hier direct naar de waarnemingen van KNNV Utrecht op waarneming.nl

Nut voor de KNNV
KNNV afdelingen en KNNV werkgroepen met een website kunnen hun gegevens invoeren en tonen op hun website met behulp van werkgroepschermen of projectschermen. Hierdoor komen de door hen verzamelde gegevens ter beschikking van iedere deelnemer van de excursie en iedereen die de website van de geleding bezoekt. Bovendien worden de gevens direct gebruikt door alle er aan gekoppelde maillijsten en websites. Voordat een afdeling op excursie gaat kunnen deelnemers kijken welke soorten ze in die tijd van jaar tegen komen en of er nog leuke soorten zijn die een omweg waard zijn.

Deel deze pagina