K N N V  afdeling  Voorne

Welkom op de website van de afdeling Voorne van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), dé vereniging voor veldbiologie in Nederland. De KNNV heeft drie doelstellingen: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Ons werkgebied wordt gevormd door Voorne- Putten, Rozenburg en de Maasvlakte. Regelmatig bezoeken we ook andere gebieden in Zuid-Holland of Zeeland.

Onze afdeling telt ruim 200 leden en is een onderdeel van een landelijk netwerk van ongeveer 50 KNNV- afdelingen. Bij ons kunt u  op een laagdrempelige manier genieten van de prachtige natuur op ons eiland. Bijvoorbeeld door gezellig mee te gaan op excursie, gewoon te genieten van de natuur, of als u meer wilt weten, kennis op te doen bij ervaren leden. Als u nog verder wilt gaan, kunt u deelnemen aan een van de vele onderzoeken die onze werkgroepen jaarlijks uitvoeren.

Onze afdeling kent werkgroepen die zich bezig houden met bijvoorbeeld vogels, planten, libellen, vlinders, paddenstoelen of zoogdieren. Voor elk wat wils dus. De werkgroepen brengen jaarlijks een flink aantal onderzoeksrapporten uit (klik hier), waar terreinbeherende organisaties als Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands Landschap hun voordeel mee doen.

Jaarlijks organiseren wij ook een scala aan lezingen en cursussen (klik hier). Als lid ontvangt u bovendien tegen een contributie van slechts € 33,50 per jaar ons eigen kwartaalblad “In de Branding” (klik hier) en het landelijke tijdschrift “Natura”. Bij de KNNV uitgeverij kunt u terecht voor het kopen van een groot aantal natuur- en reisboeken (klik hier). Vaak tegen een aantrekkelijke ledenkorting. In vakantietijd kunt u ook nog deelnemen aan natuurkampen en natuurreizen, in binnen- en buitenland(klik hier). Kortom: een vereniging met heel veel mogelijkheden!

Is uw interesse gewekt? Meld u aan als lid (klik hier) of ga gewoon eens mee op excursie! (klik hier)

De natuur in de Hollandse Delta

De KNNV afdeling Voorne ontplooit veel activiteiten in de Hollandse Delta. Om een beeld te krijgen van de prachtige natuur waarin wij actief zijn, kunt u via deze link kijken naar het werk van de enthousiaste natuurfilmer Piet de Kreij.

Reageren?: info@voorne.knnv.nl

Deel deze pagina